Laden Evenementen

Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Documentaire “Leven met oorlog – De stemmen van de na-oorlogse generaties” door Simone Berger en Armando Ello

april 20

Mogelijkheid om daarna te lunchen bij Ron’s Gastrobar Indonesia Laren – Rijsttafel-arrangement Medan

Het Platform WO2 stond het jaar 2023 in het teken van Leven met oorlog. De impact van oorlog op individuen, families en op de samenleving. Afgelopen jaar zijn er diverse projecten gerealiseerd waaronder het project: Leven met oorlog. Van overleven naar leven door Simone Berger en Armando Ello.

De makers Simone Berger en Armando Ello gingen tijdens het themajaar 2023 Leven met oorlog dieper in op de transgenerationele overdracht van (oorlogs)trauma’s. Onderwerpen waarover de oorlogse generatie niet sprak of niet benoemde, niet uitsprak of verzweeg. Diverse aspecten van de doorwerking van de Indische en koloniale invloeden, twee oorlogen en de migratie komen hierin aan bod. Vijf literaire schrijvers verwerkten hun familiegeschiedenis in hun oeuvre en geven een open terugblik: Reggie Baay, Marion Bloem, Adriaan van Dis, Dido Michielsen en Sylvia Pessireron.

Vier jongvolwassenen gebruiken hun familiegeschiedenis op artistieke of professionele wijze in hun dagelijkse werk. Zij geven een nieuwe vorm aan hun bewogen erfenis en aan de toekomst van het herdenken. Heb jijzelf roots of een link naar voormalig Nederlands-Indië? Voel je je betrokken bij deze geschiedenis of heb je op een andere wijze interesse? Met de documentaire STEMMEN VAN NAOORLOGSE GENERATIES – Hoe oorlog en kolonialisme doorwerken wordt ingegaan op de doorwerking van het oorlogsverleden en het kolonialisme: De transgenerationele overdracht van (oorlogs)trauma’s.

Aan de hand van gefilmde interviews wordt een stem gegeven aan de naoorlogse generaties. Stemmen die tot uiting komen in literatuur, voordrachten en kunstuitingen. Aangevuld met 2D-animaties, artistieke video-clips, historisch beeldmateriaal en diverse (trauma)specialisten.

Datum : 20 april 2024
Locatie : Het Brinkhuis – Laren – Brink 29 – 1251 KT Laren (rolstoel toegankelijk)

  • 10.00 – 10.30 uur : Inloop met koffie/thee & spekkoek
  • 10.45 uur : Welkom
  • 11.00 uur : Documentaire Stemmen van naoorlogse generaties – hoe oorlog en kolonialisme doorwerken
  • 12.30 uur : Pauze
  • 13.00 uur : Zaalgesprek met Simone Berger en Armando Ello “de makers”
  • 13.45 uur : Afsluiting

Kosten : € 20,– toegang inclusief koffie/thee & spekkoek

Gegevens

Datum: april 20
Event Category:

Organisator

Brenda van Melle

Locatie

Brinkhuis – Laren
Brink 29
Laren, 1251 KT Netherlands
+ Google Maps
Telefoon: 035 751 3991