Laden Evenementen

Alle Evenementen

64ste Medan Kumpulan

september 21

Alweer de 64ste editie van dit jaarlijkse feest van herkenning. Dat de stichting druk aan de weg timmert om haar zichtbaarheid te vergroten, zien wij terug in de vele reacties welke wij krijgen van mensen met maar ook zonder een directe (ver-)binding met Medan en omstreken.  Wij zijn trots op de invulling welke wij ook dit jaar weer aan het programma hebben kunnen geven.

Museum Bronbeek gaat over het koloniale militaire verleden van Nederland en de geschiedenis van het  Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (1814-1950) en zijn tegenstanders. De vaste tentoonstelling is momenteel gesloten, maar gaat in de loop van 2024 open! Mocht u in het bezit zijn van een museumkaart, neemt u deze dan vooral mee.

HALLO BANDOENG!
EEN INDRINGENDE EN ONTROERENDE THEATERVOORSTELLING OVER EEN INDISCHE ERFENIS
IN EEN SPECIALE BEWERKING VOOR STICHTING ERFGOED MEDAN!

In een vergeten ruimte tracht een telefoniste al 40 jaar lang oude verdwaalde berichten uit de ether op te vangen. Berichten die Nederland nooit hebben bereikt. Om familiegeheimen uit het voormalig Nederlands-Indië te ontrafelen en de pijnlijke ‘radiostilte’ te doorbreken. De enige persoon die haar antwoorden kan geven, is haar vader, maar hij zwijgt.

Radio Kootwijk vormde sinds 1929 de basis voor gesprekken met geliefden aan de andere kant van de wereld. Mensen die dachten hun dierbaren nooit meer te kunnen spreken, hadden plots rechtstreeks contact met Nederlands-Indië. Twee werelden, zo verschillend, werden in enkele minuten met elkaar verbonden. Maar wat als het contact door een oorlog wordt verstoord? Radiostilte. De voorstelling Hallo Bandoeng! gaat over de waarde te weten waar je vandaan komt. En over de vraag hoe dat je identiteit bepaalt.

Actrice en theatermaakster Loulou Rhemrev is van Indische afkomst. Naast geromantiseerde verhalen over de Tempo Doeloe krijgt zij een onbegrepen spanning mee van haar vader. Het blijken diepliggende ‘geheimen’ die worden verzwegen omdat ze té aangrijpend zijn. Zij gaat zoekt naar de antwoorden op de vragen die haar leven beheersen.

Reacties uit publiek:

“Helemaal weggeblazen! Een korte reis door tijd, ruimte en gevoel.”
“Mooie passievolle voorstelling, Zó herkenbaar voor mij als Indisch meisje. Gelachen en gehuild. Heel bijzonder. Echt kippenvel!”
“Hallo Bandoeng!” is een persoonlijke familiehistorie die voor velen met een Indische achtergrond een indrukwekkende ervaring zal zijn. Een ontroerende herkenning voor tweede en derde generaties maar ook voor hen die geen Indische roots hebben. Wat krijg je mee van je voorvaderen? Hoe vormt dat je identiteit? Knap gemaakt, fijngevoelig gespeeld en op originele wijze -zonder vals sentiment en met geestige kwinkslagen- verwoord.”

Credits
Tekst en spel: Loulou Rhemrev
Regie: Folmer Overdiep
Liedjes: Loulou Rhemrev, Folmer Overdiep en Tom Meulman
Begeleiding muziek: Bas Bons en Eva van de Poll

Datum : 21 september 2024

Locatie : Landgoed Bronbeek – Sumatra-zaal Bronbeek Kumpulan

 • 10.00 uur : Inloop – ontvangst met koffie/thee en spekkoek
 • 10.45 uur : Welkom
 • 11.00 uur : Tijd om elkaar te ontmoeten, bij te praten en/of op eigen gelegenheid en voor eigen rekening
  een bezoek te brengen aan de nieuwe vaste tentoonstelling van Museum Bronbeek
 • 13.00 uur : Indische rijsttafel (dieetwensen en allergieën bij reservering aangeven)
 • 14.00 uur : Theatervoorstelling “Hallo Bandoeng” door theatergezelschap Loulou Rhemrev en live
  muzikanten in een speciale Sumatra bewerking voor Stichting Erfgoed Medan
 • 15.15 uur : Zaalgesprek met Loulou Rhemrev
 • 16.30 uur : Afsluiting

Kosten : € 45,– per persoon; Saudara’s en begeleiders € 42,50 per persoon

Gegevens

Datum: september 21
Event Category:

Organisator

Brenda van Melle

Locatie

Bronbeek
Velperweg 147
Arnhem, 6824 MB Netherlands
+ Google Maps
Telefoon: 026 376 3555