Blogs

HAN studenten doen onderzoek en vrijwilligerswerk bij SLB C Abdih Kasih in Medan, Sumatra

Hoihoi!

Welkom bij Abdi Kasih, een school/weeshuis waar we ons met hart en ziel inzetten om het leven van de kinderen met een handicap te verbeteren. Wij zijn Lars Drost, Babeth Schinkel, Elisa van Himste en Noémi Luttmer, en we zijn hier voor een vrijwilligersproject als onderdeel van onze Global Health minor aan de HAN. We zijn neergestreken in het prachtige Noord-Sumatra, vastbesloten om een verschil te maken in de levens van deze lieve kinderen.

Met elk onze eigen achtergrond en passie dragen we ons steentje bij. Elisa en Lars, met hun studie Social Work, brengen expertise in begeleidingsmethoden voor kinderen met een handicap, waarmee ze lokale docenten ondersteunen. Noémi, als sportkundige, gebruikt sport als een krachtig middel om gedragsverandering te stimuleren, mentale gezondheid te bevorderen en ziektes te voorkomen. Babeth, met haar kennis van voeding en dieetkunde, richt zich op het optimaliseren van de voedingsgewoonten van de kinderen en daarmee hun algehele gezondheid.

We zijn hier met als overkoepelend doel betrokken te zijn bij en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de kinderen daar, mogelijk door middel van educatie, preventieve zorg en het bieden van ondersteuning aan de lokale gemeenschap.

Na anderhalve week hier in Abdi Kasih hebben we kennis gemaakt met alle docenten, meegedaan in de lessen en vergaderd met de docenten en ouders over enkele problemen waar ze tegen aan lopen.

De aankomende weken gaan we met deze besproken problemen aan de slag. Via de website kunnen jullie onze vooruitgang in de gaten houden!


Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.