SLB C Abdi Kasih in Medan, Sumatra met studenten van de HAN academie voor Gezondheid en Vitaliteit
Blogs

SLB C Abdi Kasih in Medan, Sumatra met studenten van de HAN academie voor Gezondheid en VitaliteitHAN AVG – research studenten

Hallo, wij zijn studentverpleegkundige Lynn (21), Sophie (21), Charlotte (20) en Dieuwertje (20) en wij gaan 4 weken lang een observerend onderzoek uitvoeren op het gehandicaptenschooltje in Medan, Abdi Kasih. Afgelopen week hebben we onze eerste observatie week voltooid. We hebben kennisgemaakt met de directeur, de docenten en natuurlijk ook de kinderen. Dit was enorm leuk en leerzaam. We zijn hartelijk ontvangen door iedereen. Als snel hadden we door dat het een muzikale school is. Er wordt veel gedanst en gezongen, hier wordt dan ook minimaal 2 uur per dag aan gespendeerd.

Op het schooltje zie je veel verschillende soorten beperkingen, voornamelijk autistische kinderen en kinderen met het syndroom van down. De kinderen hebben een leeftijd van tussen de 4 en 16 jaar oud. De kinderen worden onderwezen doormiddel van kleinschalige klasjes, waarbij de docent goede 1- op 1-begeleiding kan bieden. De klassen worden gepersonaliseerd op talenten en behoeftes. De kinderen lijken hier veel profijt en plezier uit te halen. Zo heb je bijvoorbeeld een sportklasje en muziekklasje, maar ook een motoriek of reken/ taal klasje. Afgelopen vrijdag had het schooltje een talentenjacht waarbij alle kinderen een dansje hadden geoefend, ook was er deze dag een tekenwedstrijdje die we moesten jureren. De komende weken gaan we verder observeren en kleine activiteiten voorbereiden. We houden jullie hierbij op de hoogte!

Salam dari Medan!!

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.