Laden Evenementen

Alle Evenementen

STADSDIALOGEN HET SLAVERNIJVERLEDEN IN DE OOST – NEDERLANDS INDIË

juni 23 @ 2:00 pm - 5:15 pm

Dit jaar organiseert de Gemeente Almere stadsdialogen met het slavernijverleden als thema. Aan Brenda van Melle is gevraagd om aan een viertal stadsdialogen invulling te geven. Daar waar de overige betrokken organisaties zich richten op het slavernijverleden in het Trans-Atlantisch gebied, ligt hier de focus op het slavernijverleden in De Oost, met name Nederlands-Indië.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@erfgoed-medan.org

IN EEN REEKS VAN STADSDIALOGEN KRIJGT U EEN INKIJK IN

HET SLAVERNIJVERLEDEN IN DE OOST, MEER SPECIFIEK VOORMALIG NEDERLANDS-INDIË. EEN DEEL VAN DE VADERLANDSE GESCHIEDENIS WAAROVER NOG VEEL NIET BEKEND IS BINNEN DE NEDERLANDSE SAMENLEVING. MIDDELS HET UITLICHTEN VAN VERSCHILLENDE ONDERWERPEN WELKE DEEL UITMAKEN VAN DE TIJDLIJN VAN DE KOLONIE, DE BEZETTING, DE BERSIAP, DE ONAFHANKELIJKHEID VAN INDONESIË EN DE REPATRIËRING NAAR NEDERLAND, WAAR HET SLAVERNIJVERLEDEN MEE VERWEVEN IS, ZAL OP EEN LAAGDREMPELIGE MANIER DEZE COMPLEXE GESCHIEDENIS, MEER TOEGANKELIJK WORDEN GEMAAKT.

ODE AAN DE INDISCHE OERMOEDER – DE NJAI

DE INDISCHE OERMOEDER, OOK NJAI GENOEMD. WIE WAS ZIJ EN HOE ZAG HAAR LEVEN ERUIT. WELKE ONTBERINGEN MOEST ZIJ DOORSTAAN OM ÜBERHAUPT TE (OVER)LEVEN?  VEELAL INGEZET ALS KOOPWAAR, EEN LEVEN IN CONCUBINAAT, ALS BIJZIT OF SEKSSLAVIN, EEN PION IN HET SCHAAKSPEL VAN OVERHEID EN  HET LEGER.

GELUKKIG HEEFT ELK VERHAAL 2 KANTEN, ZO OOK DEZE….

TIJDENS DEZE STADSDIALOOG GEVEN BRENDA VAN MELLE EN KUNSTENARES SHELLY LAPRÉ DE NJAI EEN GEZICHT EN HET PLATFORM DAT ZIJ VERDIENT. ZIJ DIE ALLES HEEFT OPGEOFFERD – HAAR LEVEN, HAAR KRACHTEN, HAAR WAARDIGHEID.

HET 2E DEEL VAN DEZE STADSDIALOOG BESTAAT UIT TWEE WORKSHOPS EN EEN DIALOOG

  1. MAXIMAAL 30 DEELNEMERS GAAN AAN DE SLAG MET WARME BATIK-WAS EN EEN TJANTUNG (AUTHENTIEK BATIK-INSTRUMENT). NIET MOEILIJK-ALTIJD VERRASSEND!
  2. DE KRACHT VAN HET VERHAAL: “ALLEMAAL OERMOEDERS”. WAT WEET JIJ VAN JOUW OERMOEDER EN WELKE ROL SPEELT ZIJ IN JOUW LEVEN?

IEDEREEN WORDT VERZOCHT OM EEN (KOPIE) VAN FOTO VAN DE EIGEN OERMOEDER/VOORMOEDER MEE TE NEMEN! AFMETING 13X18CM

DATUM           : 23 JUNI 2024
LOCATIE          : CASA CASLA
WEERWATERPLEIN 3 – ALMERE STAD

PROGRAMMA : 14.00 UUR – 17.15 UUR
OPENING DOOR WETHOUDER MAAIKE VEENINGEN
INLOOP           : 13.45 UUR
TOEGANG       : GRATIS!

DE STADSDIALOGEN ZIJN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@erfgoed-medan.org

Gegevens

Datum: juni 23
Tijd:
2:00 pm - 5:15 pm
Event Category:

Organisator

Brenda van Melle

Locatie

CASA CASLA
Weerwaterplein 3
Almere Stad, 1324 EE Nederland
+ Google Maps